Mobillångivare

Låna 7000 kr

Behöver du låna 7000 kr? Oavsett om det är en akut utgift eller en planerad investering är det enkelt att låna 7000 kr snabbt genom ett mobillån.

Här hittar du enkelt lån att jämföra från de långivare som du hittar i verktyget nedan. Hos flera långivare kan du till och med låna pengar utan ränta när det kommer till mindre summor. Då kan det vara perfekt att låna 7000 kr för en utgift som måste betalas snabbt. Behöver du låna en större summa kan du läsa mer om det på vår sida om att låna 12 000 kr eller att låna 20 000kr.

Låna 7000 med betalningsanmärkning

Det är enklare än någonsin att låna med betalningsanmärkning. Många långivare har insett att en tidigare betalningsanmärkning inte behöver påverka din återbetalningsförmåga. Det viktiga är att du kan uppvisa att du har någon form av inkomst. Att låna utan inkomst är svårare än att låna pengar med betalningsanmärkning.

Låna 7000 utan UC

Att låna pengar utan UC betyder inte att det inte kommer att göras en kreditupplysning på dig som låntagare, alla lån måste enligt lag göra en kreditprövning innan de beviljas. (UC hette tidigare Upplysningscentralen) Lån utan UC betyder att det är ett annat företag än UC som gör kreditupplysningen och de gör en utvärdering som de sen sparar och använder flera gånger och tittar på andra saker än vad UC gör. Detta ger dig möjligheten att få bättre villkor och tjänster från långivare som använder sig av andra företag än UC. Läs mer på vår sida om att låna utan UC.

Att tänka på innan du lånar pengar

Det viktigaste kravet för att ta lån är att du har en stabil och tillräckligt hög inkomst för att betala tillbaka ditt lån inom löptiden. Snabblån omfattas av konsumentkreditlagen och är så kallade högriskkrediter. Det betyder att de har en högre ränta och högre avgifter än vad ett traditionellt banklån har. Skulle du missa en betalning blir därför konsekvenserna mycket större. Riksdagen ändrade lagen för ett par år sen för att skydda konsumenterna bättre, du kan läsa mer om det på riksdagen.se.

Det finns ett antal krav som du måste uppfylla innan du får ett bra lån från en långivare. Om du har betalningsanmärkningar, obetalda skulder, dåligt kreditbetyg eller låg inkomst så är det svårare men inte omöjligt att få lån. Om du har någon av dessa så kommer du dock att få sämre villkor från långivaren. Långivaren tittar främst på din inkomst och om den är hög nog att betala tillbaka lånet.

Låna till låneskuld?

Nej, att ta ett lån för att betala tillbaka ett annat lån är oftast en mycket dålig idé! Om det inte är för att undvika en väldigt hög straffavgift finns det ingen anledning att ta ett lån för att betala tillbaka ett annat lån. Det kommer bara att skapa en ond cirkel som kan vara väldigt svår att ta sig ut. I stället ska du först kontakta långivaren och fråga om du kan få en annan återbetalningsplan med exempelvis återbetalning över en längre period. Långivare är generellt öppna för att hjälpa dig för i slutändan blir det ett mindre problem att utöka betalningstiden än att skicka kravbrev och överlåta det till Kronofogden och Inkasso.

Om inte det fungerar så ska du kontakta Kronofogden själv för att ansöka om hjälp med din skuld och göra en så kallad skuldsanering. Du kan göra ett skuldsaneringstest Där kan du också läsa mer om hur skuldsanering fungerar på Kronofogdens hemsida.

Snabbt SMS-lån

Behöver du snabb utbetalning så har vi samlat de bästa långivarna och informationen om detta på vår sida om snabba SMS-lån. Alla kan drabbas av oväntade utgifter som snabbt suger ut det sista ur kontot. Vissa företag har till och med utbetalning via Swish och av dem kan du låna pengar på 5 minuter.