Mobillångivare

Snabbt Smslån

SMS-lån, snabblån, Swishlån och mobillån är bara några namn på något som egentligen är samma sak. Det är låntyper som ofta kan erbjuda utdelning samma dag och en väldigt populär lösning på oförutsedda utgifter. Idag är det lättare än någonsin att ta ett snabbt smslån och därmed låna pengar snabbt och enkelt.

För att det ska fungera att låna pengar enkelt måste långivaren ha ett avtal med din bank eller möjlighet att betala ut lån via en direktbetalningstjänst. Ansökan är väldigt enkel du kan ansöka och låna pengar på 5 minuter och sen har du ofta utbetalning och pengar på kontot direkt.

Låna pengar akut

Skulle du inte hitta ett lån som passar just dig och du behöver låna pengar akut kan vi tipsa om Akutlånet.se som har ett liknande verktyg men anpassat för akutlån. De har även tips om hur du lätt får beviljat ett akut lån med betalningsanmärkning och får in dina pengar på kontot direkt.

Snabba pengar utan lån – 7 tips

Ofta är den allra bästa lösningen om du kan få snabba pengar utan lån. Då slipper du riskera att du fastnar med en hög ränta eller ett lån du inte kan betala tillbaka. Det finns många olika sätt du kan få pengar på kontot direkt eller saker du kan göra för att öka din inkomst.

1. Pengar på kontot direkt - Sälj prylar

Saker du kan göra för att få pengar på kontot direkt kan vara att sälja saker du redan har hemma. Se dig om och tänk efter om du verkligen behöver alla de saker du har hemma. Några vanliga saker som ofta mest blir stående och inte används är exempelvis:

  • Spelkonsol (även äldre modeller kan ha ett samlings- och nostalgivärde)
  • Smycken
  • Märkeskläder och väskor
  • Mobiltelefoner och surfplattor
  • Populära keramik- och porslinsserier
  • Lego och leksaker
  • Möbler i svensk design

Du behöver inte betala någon skatt när du säljer dina saker (personlig egendom) tills du kommer över 66 666 kr per år. Detta då du har ett grundavdrag på 50 000 kr och först gör ett skatteavdrag på 25 % av försäljningen.

Det kan verkligen löna sig att sälja av saker du inte använder på exempelvis Tradera, Blocket eller Facebook Marketplace. Tradera gjorde en undersökning som visade på att i genomsnitt finns det saker för ca 14 000 kr i ett vanligt hem som står helt oanvända.

2. Pantbank

Om du inte vill sälja dina saker direkt kan det vara en tanke att sätta dem i pant hos en pantbank i stället. Att sätta saker i pant är som att ta ett lån med dina saker i säkerhet. Skillnaden är att här behåller pantbanken det du pantar tills du kan betala tillbaka lånet.

Om du inte skulle kunna betala tillbaka lånet behåller de dina saker och säljer dem vidare. Fördelen med att panta är att du kan få tillbaka det du pantat men nackdelen är att du inte heller får ut hela värdet av sakerna du pantar. Pantbankernas affärsmodell är att de säljer sakerna vidare för en högre summa än du pantade sakerna för.

3. Lön i förskott

Ett annat sätt att få in pengar snabbt är att prata med din arbetsgivare. Ofta kan de hjälpa dig med att ge dig ett förskott på lönen. Det finns inget som säger att de måste göra detta men generellt vill de att deras medarbetare ska må bra och inte hamna i jobbiga situationer. Då kan de ibland hjälpa till med att betala ut en del av lönen i förskott. Kom bara ihåg detta i slutet av månaden.

4. Extra inkomst

Att ha mer än ett jobb är helt lagligt och det finns även enklare hobbyverksamheter du kan tjäna pengar på där du inte behöver betala skatt på tills du kommer upp i ett ganska högt värde.

Extrajobb

Att ta ett extrajobb, deltidsjobb och jobba extra på helger och kvällar under en kortare period kan göra väldigt mycket för att ta dig ur en ekonomisk svacka. Många väljer också att hitta ett extrajobb under deras ordinarie semester. Det finns inga krav på att du måste fortsätta på ett extrajobb för evigt. Sök extrajobb på ledigajobb.se, där kan du hitta extrajobb och hundratals deltidstjänster som kan vara en boost för din ekonomi.

5. Hög risk

För en riktigt stor boost till din ekonomi kan du välja att investera i aktier eller kryptovalutor. Problemet är att på grund av att vinsten kan bli så stor är det också väldigt hög risk i dessa investeringstyper. Det kräver också att du är mycket aktiv och läser på mycket om ekonomiska trender och företag. Marknaden går upp och ner och du måste veta när det är dags att dra dig ut för att inte fastna i en nedgång och förlora din investering.

Hur man gör för att investera i en kryptovaluta skiljer sig lite mellan olika kryptovalutor men i stora drag är det precis som med aktier. Du behöver ett specifikt kontor och ett startkapital därefter är det dags investera i kryptovaluta. På Cryptovalutor.se har de en jättebra guide och investeringstips om olika kryptovalutor ur ett svenskt perspektiv.

6. Minska utgifter

Att minska sina utgifter är en av de största sakerna man kan göra för att permanent bättra på ekonomin för hushållet. Här är fyra snabba punkter du kan spara mycket pengar på.

  • Planera dina måltider och använd matlådor till lunch
    Att äta lunch ute varje arbetsdag kostar ca 24 000 kr per år. Om du alltid hade en matlåda med dig går lunchkostnaden ner till 2500-5000kr per år.
  • Handla på rea och extrapris
    Köp i storpack och utnyttja din frys, kött kan du spara mycket pengar på när det är extrapris och kan frysas in väldigt enkelt.
  • Samåk om du pendlar med bil
    Även om du bara hittar en person att samåka med kommer du att halvera dina pendlingskostnader.
  • Kolla över dina fasta utgifter
    Fasta utgifter som elräkningar och mobilabonnemang kan du spara mycket på även om du bara kan sänka dem lite. Om du kan sänka utgifterna med bara någon hundring för abonnemang, elförbrukning och tv gör flera tusen kronor i besparing varje år.

Tips: På vår sida om billigaste mobilabonnemangen kan du hitta mer tips om hur du kan spara väldigt mycket pengar varje år.

7. Hobbyverksamhet

Om du har en hobby som kostar dig pengar kan du minska dessa utgifter om du kan hitta ett sätta att få in inkomst på verksamheten. Du får tekniskt sett inte göra någon större vinst på hobbyverksamhet utan att skatta för den men du behöver inte oroa dig om du bara säljer för att motverka alla utgifter.

Om din inkomst är mindre än ca 20 000 kr per år behöver du inte betala någon skatt även om du gjort vinst. Problemet uppstår dock att om du har en omsättning på mer än 30 000 kr per år måste du momsregistrera din verksamhet.

Några exempel på hobbyverksamheter enligt Skatteverket är:

  • Hemslöjd
  • Trädgårdsodling
  • Jakt & Fiske
  • Konstutövning
  • Influencer
  • Bloggare
  • Streaming
  • e-sport